BiletyDoFilharmonii.pl

Aktualności

SYLWESTER 2015/2016 W OPERZE

Pierwszy, po blisko dwuletniej przerwie, spektakl „Upiora w operze” i bal w entourage'u „Maskarady” z tegoż widowiska – taki będzie Sylwester w Operze i Filharmonii Podlaskiej. Sprzedaż biletów rusza 28 października!

Sylwester, najbardziej wyczekiwana noc w roku, tym razem także ze względu na wielki powrót na deski OiFP „Upiora w operze” Andrew Lloyda Webbera, w Operze i Filharmonii Podlaskiej przyjmie tradycyjną już formułę – najpierw odbędzie się spektakl, a tuż po nim, bal sylwestrowy. O godzinie 21.00 wieczór rozpocznie pierwszy, po blisko dwuletniej przerwie, „Upiór w operze”. Bilety na spektakl będą kosztowały odpowiednio 250 zł (I i II strefa) i 220 zł (III i IV strefa).

 


Maskarada”, „Upiór w operze”, fot. M. Heller



Widowisko zakończy się na chwilę przed północą, by publiczność i artyści mogli wspólnie wznieść toast i powitać nowy rok lampką szampana. Po zakończeniu spektaklu, osoby, które zdecydują wziąć udział w balu sylwestrowym, Opera i Filharmonia Podlaska zaprosi do „Sali Upiora” (Scena Kameralna OiFP) i do „Sali Christine Daaé” (Sala Wystawowa OiFP), gdzie na uczestników będzie czekał poczęstunek przygotowany przez restaurację Forma.

 


Maskarada”, „Upiór w operze”, fot. M. Heller


Druga część wieczoru to, oprócz zasiadanej kolacji, także bal – pierwsze 1,5 godziny z zespołem rozrywkowym grającym muzykę na żywo, reszta nocy w towarzystwie DJ'a. Scena zostanie ustawiona w przestrzeni Dolnego Foyer, tam też będzie przestrzeń do tańca. Zabawa zaplanowana jest do godziny 5.00. Bal odbędzie się w entourage'u „Maskarady” – sceny balu maskowego z „Upiora w operze”.
Koszt uczestnictwa w balu to 240 zł/os., ilość miejsc jest ograniczona.

 


Maskarada”, „Upiór w operze”, fot. M. Heller


Usadzanie przy stołach restauracja Forma będzie realizować od 28.10.2015 r. (środa). Każdy z gości otrzyma dedykowane zaproszenie, w którym znajdzie się informacja o miejscu („Sala Upiora”, „Sala Christine Daaé”) i numer stolika. Na gości będą czekały stoły szwedzkie z bufetami dań gorących, bufetem kawowym, przekąskami zimnymi, ciastami i wyrobami cukierniczymi. Dla każdej pary przewidziano butelkę wybranego alkoholu (białej wódki lub wina).

Rezerwacje i dodatkowe informacje, tel. 85 306 75 06.

 

Źródło